Watermonsters afnemen

Snel en vakkundig watermonsters laten afnemen

Watercontroles vormen een essentiële schakel in het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit van drinkwater. Onze deskundigen bij KDWS Nederland B.V. zijn gespecialiseerd in het afnemen van watermonsters volgens de hoogste standaarden, waaronder de NEN-EN-ISO 190458 en NEN-EN-ISO11371 normen.

Met onze geaccrediteerde methoden, onder accreditatienummer L-043 volgens NEN-EN-ISO/IEC 17025:2005, garanderen wij een nauwkeurige analyse van uw watervoorziening. Dit stelt ons in staat om proactief in te grijpen en de veiligheid voor alle gebruikers te verzekeren.

Beheersplan opstellen legionellapreventie

Legionellapreventie & Risicoanalyse

Legionellapreventie is cruciaal voor elke organisatie waar het risico op besmetting aanwezig is. KDWS Nederland B.V. biedt uitgebreide diensten voor legionellapreventie, inclusief een actuele risicoanalyse, het opstellen van een beheersplan en het bijhouden van een logboek. Onze experts voeren diepgaande analyses uit om specifieke gevaren in uw waterinstallatie te identificeren, zoals ongewenste watertemperaturen, stilstaand water en de aanwezigheid van biofilm, die allemaal het risico op legionellagroei kunnen vergroten.

Drinkwaterveiligheid

Bij KDWS Nederland B.V. staat drinkwaterveiligheid voorop. Wij begrijpen het belang van een zuivere watervoorziening voor de gezondheid en welzijn van de gebruikers. Het is daarom van belang om uw drinkwater niet alleen op de aanwezigheid van Legionella te laten onderzoeken, maar ook op de aanwezigheid van andere micro-organismen. KDWS Nederland B.V. kan deze analyses voor uw uitvoeren.

Watermonsters analyse

Elk watermonster dat door onze specialisten wordt afgenomen, ondergaat een grondige analyse om de kwaliteit en veiligheid van uw watervoorziening te garanderen. We volgen strikte protocollen om een betrouwbaar beeld te krijgen van de waterkwaliteit. Dit stelt ons in staat om eventuele problemen vroegtijdig te identificeren en passende maatregelen te treffen.

Professioneel advies

Bij KDWS Nederland B.V. begrijpen we dat effectieve legionellapreventie expertise en toewijding vereist. Ons team van deskundigen staat klaar om u te voorzien van professioneel advies en begeleiding bij het implementeren van effectieve preventiestrategieën. Door samen te werken, kunnen we de risico’s minimaliseren en een veilige omgeving creëren voor alle betrokkenen.

kantoorfoto KDWS
projecten afronden

Beheersplan opstellen

Na de risicoanalyse stelt KDWS Nederland B.V. een gedetailleerd beheersplan op in overeenstemming met de BRL 6010 norm. Dit plan omvat specifieke maatregelen om de groei van legionella effectief te beheren en te voorkomen. Door een nauwgezette implementatie van dit plan, inclusief regelmatig onderhoud en monitoring, waarborgen we de waterkwaliteit en -veiligheid op lange termijn.

Watermonsters afnemen aanvragen

Het aanvragen van het afnemen van watermonsters is eenvoudig en essentieel voor het handhaven van een veilige watervoorziening. KDWS Nederland B.V. biedt een eenvoudige, efficiënte service voor het afnemen en analyseren van watermonsters. In de meeste gevallen kunnen wij op werkdagen binnen 48 uur watermonsters afnemen. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze diensten en hoe we u kunnen helpen bij het waarborgen van de drinkwaterveiligheid binnen uw organisatie. Samen werken we aan een gezonde en veilige omgeving voor iedereen.

KDWS kantoor

Hulp of
advies nodig?
Neem contact
op!