Beheer & Onderhoudsplannen

Beheer & Onderhoudsplannen

Volgens Waterwerkblad WB 1.4 G, artikel 17, moeten uitgebreide installaties (met een watermeter vanaf Q316 (Qn10) of groter) aantoonbaar beheer uitvoeren. Dit omvat beheertaken zoals beschreven in het werkblad, waarbij drinkwaterbedrijven toezicht houden op de naleving. Beheer is ook vereist voor installaties met een dagelijks drinkwaterverbruik van meer dan 100 m3 of een warmtapwatergebruik van meer dan 10 m3, vooral als het water behandeld wordt voor menselijke consumptie en hygiëne.

Duurzame Drinkwaterveiligheid

Het waarborgen van drinkwaterveiligheid is een voortdurend proces dat niet eindigt bij de installatie van uw watersysteem. Het is essentieel om systematisch beheer en onderhoud uit te voeren om de kwaliteit van uw drinkwater te handhaven en te voldoen aan wettelijke voorschriften. KDWS Nederland B.V. biedt uitgebreide ondersteuning bij het opstellen en uitvoeren van beheer- en onderhoudsplannen.

Beheer & onderhoudsplannen waterveiligheid
Beheersplannen drinkwaterveiligheid

Beheersplannen op Maat

Onze experts werken nauw met u samen om op maat gemaakte beheersplannen te ontwikkelen die zijn afgestemd op uw specifieke drinkwaterinstallaties en behoeften. Deze plannen omvatten gedetailleerde procedures voor het beheer van legionellarisico’s, regelmatige controles en onderhoudstaken.

Periodieke Controles

Het uitvoeren van periodieke controles is van cruciaal belang om de gezondheid en veiligheid van uw gebruikers te waarborgen. Onze specialisten voeren grondige inspecties en watermonsternames uit om de kwaliteit van uw drinkwater te controleren en eventuele afwijkingen tijdig te identificeren.

Preventief Onderhoud

Preventief onderhoud is een integraal onderdeel van ons dienstenaanbod. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, minimaliseert u de kans op storingen en besmettingen in uw drinkwaterinstallaties. Onze technici zijn getraind om eventuele problemen snel en efficiënt op te lossen.

Rapportage en Documentatie

Wij geloven in transparantie en documentatie. U ontvangt gedetailleerde rapporten van onze controles en onderhoudsactiviteiten, inclusief aanbevelingen voor eventuele verbeteringen. Alle documentatie wordt zorgvuldig bijgehouden en voldoet aan de wettelijke vereisten.

Uw Partner in Drinkwaterveiligheid

KDWS Nederland B.V. staat bekend als uw betrouwbare partner in drinkwaterveiligheid. We begrijpen de complexiteit van beheer en onderhoud en zijn toegewijd om u te helpen aan alle voorschriften te voldoen en uw gebruikers te voorzien van veilig drinkwater.

Neem Contact Op

Als u meer wilt weten over onze beheer- en onderhoudsdiensten of als u advies nodig heeft over het opstellen van een plan op maat, aarzel dan niet om contact op te nemen met KDWS Nederland B.V. Onze experts staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij duurzame drinkwaterveiligheid.

Drinkwaterkwaliteit onderzoeksbureau

Hulp of
advies nodig?
Neem contact
op!