•   Waterveiligheidsexperts
  •  Klanten beoordelen ons met een 5/5
  •  Meer dan 16 jaar ervaring
  •  Legionella beheerapp

Legionella beheersplan opstellen, risico-inventarisatie maken (Priotitair)

Om een drinkwaterinstallatie binnen uw pand te mogen gebruiken, dient u aan verschillende regels te voldoen. KDWS Nederland BV heeft een goed beeld van de wet- en regelgeving op het gebied van drinkwaterveiligheid en legionellapreventie. Deze kennis delen we graag met u, zodat u ervan verzekerd bent dat uw drinkwaterinstallaties hieraan voldoen. Ook bezitten wij een jarenlange ervaring in het uitvoeren van risico inventarisaties, het aanpassen van drinkwaterinstallaties en het opstellen van een Legionella beheersplan.

Deze ervaring helpt ons om de risico’s op een legionellabesmetting tot een minimum te beperken volgens de BRL-6010-normen. Op basis van onze risico inventarisatie stellen we een uitgebreid beheersplan voor u op. In dit Legionella beheersplan vindt u concrete verbeteringen voor uw huidige drinkwaterinstallatie.

Wat is een Legionella beheersplan

Legionella beheersplan en risicoanalyse verplicht voor prioritaire partijen

Wist u dat het voor prioritaire partijen sinds 2011 verplicht is om een risicoanalyse uit te laten voeren en een Legionella beheersplan op te laten stellen door een BRL-6010 gecertificeerd bedrijf? KDWS Nederland BV helpt u hier graag bij! Wij beschikken over de benodigde certificeringen om een risico inventarisatie uit te mogen voeren en een beheersplan voor u op te stellen. Het opstellen van een Legionella beheersplan doet u niet alleen om te voldoen aan regelgeving. Ook draagt u een bepaalde verantwoordelijkheid over de gezondheid van medewerkers, patiënten in uw zorginstelling en bijvoorbeeld dagjesmensen in uw zwembad.

Legionella beheer via de app

Om beheersmaatregelen eenvoudig uit te kunnen voeren is een unieke beheer App ontwikkeld. De beheer App kan door middel van een iPhone, iPod of iPad worden gebruikt. De App toont enkel de benodigde beheersmaatregelen die vervolgens automatisch worden opgeslagen in het legionella dossier. Hierdoor is het uitvoeren van de beheersmaatregelen eenvoudig en minder tijdrovend.

Wettelijke verplichtingen bij drinkwaterinstallaties

De wettelijke verplichting tot het laten opstellen van een Legionella beheersplan geldt onder andere voor zorginstellingen en zwembaden. Mocht u twijfelen of het voor u verplicht is om een beheersplan op te stellen, dan adviseren wij u hier graag over. Ook wanneer het opstellen van een Legionella beheersplan niet verplicht is, kan dit interessant zijn. Het helpt u immers bij het tegengaan van legionella in uw drinkwatervoorziening, de leidingen naar uw douche of kraan, enzovoorts. Maatregelen die u zelf neemt tegen legionella legt u vast in ons digitale logboek, die u eenvoudig bij kunt houden via een app.

Legionella beheersplan opstellen

Wat is een Legionella beheersplan?

Een Legionella beheersplan wordt opgesteld op basis van een risicoanalyse. In dit plan staan verplichte maatregelen die nodig zijn om de groei van Legionellabacteriën tegen te gaan. Het opstellen van een Legionella beheersplan is een onderdeel van Legionella preventie. Eerst wordt er een risicoanalyse gemaakt, vervolgens wordt er op basis van die analyse een plan gemaakt. Op die manier zorgt u ervoor dat uw organisatie de groei van de bacterie tegengaat. Voor bedrijven met een groter risico op Legionella, gelden strengere regels. Dit zijn bedrijven zoals jachthavens, asielzoekerscentra, sauna’s, zwembaden, ziekenhuizen etc. Laat het opstellen van een Legionella beheersplan uitbesteden aan experts.