•   Waterveiligheidsexperts
  •  Klanten beoordelen ons met een 5/5
  •  Meer dan 16 jaar ervaring
  •  Legionella beheerapp

Jaarlijkse audit

Eisen en richtlijnen op het gebied van legionellapreventie kunnen door de jaren heen veranderen. Het is om die reden belangrijk om een jaarlijkse audit aan uw manier van legionellapreventie, systemen en logboek toe te voegen. Bij een aanpassing aan het systeem/de installatie kan het beheersplan worden aangepast. Zo blijft u in control als organisatie. KDWS Nederland BV staat voor u klaar om deze audit bij uw organisatie uit te voeren. Door kritisch naar uw huidige vorm van legionellapreventie en drinkwatersystemen te kijken, kunnen we u adviseren over mogelijke verbeteringen. Deze verbeteringen verkleinen de kans op een legionellabesmetting onder uw medewerkers, bewoners of cliënten.

Om het bijhouden van een logboek zo makkelijk mogelijk te maken, bieden we u een handige app aan. In deze app houdt u heel eenvoudig bij welke preventiemiddelen u op welke moment heeft ingezet. Denk aan het laten doorspoelen van kranen, het laten uitvoeren van een thermische desinfectie, enzovoorts.

water4

Adviseurs op het gebied van legionellapreventie

Onze ervaren adviseurs op het gebied van legionellapreventie lichten uw systemen en methodes van legionellapreventie volledig door tijdens een jaarlijkse audit. Als organisatie blijft u op deze manier altijd in control na wijzigingen. Wij voeren dit door in het beheersplan door. Zo worden tot op dat moment onopgemerkte risico’s snel gevonden! Bevindingen tijdens de jaarlijkse audit worden gebruikt om voor doelgerichte en concrete verbeteringen aan uw systemen en manier van werken te zorgen. Deze verbeteringen worden vastgelegd in een uitgebreid rapport. KDWS Nederland BV helpt u graag bij de implementatie van deze verbeteringen. Tijdens een volgende jaarlijkse audit beoordelen we voor u hoe de verbeteringen hebben uitgepakt.

Mocht de concentratie van de legionellabacterie in uw leidingwater te hoog zijn, dan helpen we u bij vervolgstappen. Zo kan het noodzakelijk om een chemische reiniging of thermische desinfectie van de leidingen uit te voeren. Op deze manier wordt de concentratie legionellabacterie verlaagd. Nadien zullen nieuwe watermonsters genomen worden, om uit te zoeken of uw leidingwater nu wel voldoet. KDWS Nederland BV kan u hierin volledig ontzorgen. Zo kunt u dit veilig blijven gebruiken!

Watermonsters af laten nemen

Een efficiënte aanpak betekent dat er vaak direct watermonsters worden afgenomen, naast het laten uitvoeren van een jaarlijkse audit. In een bij ons aangesloten laboratorium wordt bekeken of de concentratie legionellabacterie in uw leidingwater op peil is. Mocht dit niet het geval blijken te zijn, dan zijn verbeteringen aan uw manier van legionellapreventie noodzakelijk.

Wat is een Legionella beheersplan