Legionellapreventie

Om legionella groei zoveel mogelijk te vermijden dient een drinkwaterinstallatie niet alleen te worden aangelegd volgens de daarvoor geldende regels, maar ook onderhoud en beheer is daar een cruciaal onderdeel van.
Legionellapreventie wordt vaak ervaren als tijdrovend en gecompliceerd werk. Papieren logboeken waarin de taken moeten worden bijhouden, takenverdeling of e-mails die je vertellen wat te doen maar er vervolgens voor zorgen dat je alles twee keer moet invoeren.

Eenvoudig Legionella beheer met de beheer App

Om beheersmaatregelen eenvoudig uit te kunnen voeren is een unieke beheer App ontwikkeld. De beheer App kan door middel van een iPhone, iPod of iPad worden gebruikt. De App toont enkel de benodigde beheersmaatregelen die vervolgens automatisch worden opgeslagen in het legionella dossier. Hierdoor is het uitvoeren van de beheersmaatregelen eenvoudig en minder tijdrovend. Het grote voordeel hiervan is dat tijdrovende handelingen tot het verleden behoren, zoals kopiëren van de logboekbladen, het registreren van de spoel- en temperatuur werkzaamheden en het archiveren van deze logboekbladen. Alle informatie wordt digitaal opgeslagen en is ten allen tijde inzichtelijk door in te loggen in het legionella dossier.

Hoe werkt de App

De App toont enkel de taken die je moet uitvoeren. Als je er vervolgens op klikt, wordt kort uitgelegd hoe deze uitgevoerd moet worden. Houd de bijgeleverde temperatuuropnemer onder de kraan, emobiel-paginan de rest gaat vanzelf. De App geeft aan wanneer je klaar bent. Vervolgens synchroniseer je de taken, waardoor alles digitaal wordt opgeslagen. Hoe simpel kan het zijn!

Legionella Dossier

Met het legionella dossier kan de legionella verantwoordelijke de uitvoering van de beheersmaatregelen op afstand inzien en volgen. bestandsmapHet gebruiksvriendelijke aspect van de App ligt in het feit dat alleen afwijkingen aan de gebruiker wordt gemeld. Daarnaast is op elk moment van de dag de ‘gezondheid’ van drinkwaterinstallatie(s) te controleren door in te loggen.

Voor aanvullende informatie ga naar www.legionelladossier.nl.

Legionella Dossier

Download de app

download-app

Afgeronde projecten