Als specialist op het gebied van drinkwaterveiligheid kan KDWS Nederland B.V. u adviseren over legionellapreventie en goede waterkwaliteit. De belangrijkste en meest voor de hand liggende manier om legionellaoverschrijding in een installatie te voorkomen, is door ervoor te zorgen dat uw leidingwaterinstallatie volgens de voorschriften waaronder de NEN 1006, de Waterwerkbladen en de ISSO richtlijnen (ISSO publicaties) is of wordt aangelegd. Daarnaast is het van essentieel belang dat de installatie jaarlijks wordt beheerd en onderhouden. Wat bij het beheren en het onderhouden komt kijken zijn wij graag bereid u hier persoonlijk over toe te lichten.

Gecertificeerd legionella-adviseur BRL 6010

Sinds 15 januari 2012 beschikt KDWS Nederland B.V. als legionella-adviseur over het certificaat Legionellapreventie-advies voor collectieve leidingwaterinstallaties. Dit houdt in dat de drinkwaterinstallaties van KDWS voldoet aan de actuele wet- en regelgeving met betrekking tot legionellapreventie.

Legionellapreventie cursussen

KDWS Nederland B.V. verzorgt cursussen en toolboxmeetingen waarbij cursisten leren om te gaan met de regelgeving en voorschriften met betrekking tot legionellapreventie. Ook leren zij hoe deze regelgeving en voorschriften in de praktijk toegepast kunnen worden.

KDWS Nederland B.V. heeft jarenlange ervaring met het geven van cursussen en het toetsen van cursusmateriaal. Zo werd Oeds Kuipers in 2007 door het ISSO gevraagd om het vernieuwde cursusmateriaal over veilige leidingwaterinstallaties te toetsen. Ook werd Kuipers benaderd door de Stichting Wateropleidingen om een cursus in Alternatieve Technieken Legionella Preventie te ontwikkelen. Daarnaast is hij werkzaam als docent voor Stichting Wateropleidingen en doceert de cursus Alternatieve Technieken Legionella Preventie. Dit geldt evenzo voor KIWA NEN Training & Advies waarbij de training: NEN 1006: Drinkwaterwetgeving en terugstroombeveiligingen, wordt gedoceerd. Inmiddels is men gestart met het ontwikkelen van een nieuwe training Beheer en Onderhoud van Leidingwaterinstallaties in overeenstemming met het Waterwerkblad WB 1.4G. Verwacht wordt dat deze training eind 2016 kan worden gevolgd.

Nieuws

Download de app

download-app

Afgeronde projecten